Maskinhotell

När dina färg- och spackelsprutor inte är i bruk kan vi på KMG förvara dem åt dig. Vi ser till att de blir servade och rekonditionerade, så de är i perfekt skick när det är dags att använda dem igen. 

Vi märker upp maskinen i vårt system så att du kan se exakt var den befinner sig när du loggar in på din sida hos oss.

När du behöver en färgspruta meddelar du oss, så provkör vi den och gör den klart för upphämtning, utleverans eller frakt till den plats du önskar.

Maskinförsäljning

Behöver du en ny färgspruta? Här hittar du de produkter vi just nu har till försäljning. Hittar du inte den du vill ha är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Uthyrning av färg- och spackelsprutor

Hos oss kan du hyra färg- och spackelsprutor i olika storlekar och värmepaket. Hyr över dagen eller en längre period, allt efter dina behov. Vi erbjuder förmånliga priser och flera olika finansieringsalternativ. Hör av dig till oss så berättar vi mer, eller besök vår sida på Blocket.

QR-koder

Varje färg- och spackelspruta har en individuell QR-kod. När du skannar den får du fram all info om just din maskin och kan få hjälp att själv lösa akuta problem. Förutom felsökningsinformation och servicetips, kan du via QR-koden även rapportera fel, begära flytt av maskin eller ange ny maskinplats.

Via QR-koden kan du:

 • Rapportera timtid/åtgång
 • Uppdatera maskinplats
 • Få hjälp med felsökning
 • Få tillgång till instruktionsbok/användarguide
 • Få underhålls- och skötselråd
 • Få personlig support
 • Göra felanmälan

Fleet Management

KMG Fleet Management är en unik IT-plattform som ger dig en samlad och lättillgänglig överblick över alla dina färg- och spackelsprutor, så att du enkelt kan följa upp status och få bättre underlag för budgetering och beslut som effektiviserar verksamheten. 

I din kundportal i Fleet Management kan du i realtid överblicka kostnader, tid som maskinerna har gått, var de befinner sig och vad som är gjort på varje maskin vid servicen. Dessutom kan du skräddarsy ytterligare funktioner och rapporter efter just dina behov.

In-datan till Fleet Management kommer från KMG:s servicerapporter, samt från de rapporter ni rapporterat in via maskinens QR-kod. QR-koden skannas via mobilen och ger tillgång till enkla rapportformulär som går in i systemet. Det gör att du har möjlighet att se information för varje enskild maskin och arbetsställe och att få det summerat för hela din flotta.

Utöver rapportering in till Fleet Management, så erbjuder QR-koderna tydlig information och guider för varje maskin. Detta hjälper dig att själv utföra visst underhåll eller att lösa problem som kan uppstå, vilket gör att du själv kan undvika onödiga stopp och kostsamma reparationer.

Fleet Managements grundrapporter

 • Kostnadsrapporter för individuella maskiner och för hela maskinflottan
 • Kostnadsvarningar om någon maskins kostnad går över budget
 • Kostnadsspårning
 • Automatiska servicerapporter om maskinens status, vad som är gjort, var och när det gjordes och vad det kostade
 • Plats: Listor över var maskinerna befinner sig

Via QR-koden kan du:

 • Rapportera timtid/åtgång
 • Uppdatera maskinplats
 • Få hjälp med felsökning
 • Få tillgång till instruktionsbok/användarguide
 • Få underhålls- och skötselråd
 • Få personlig support
 • Göra felanmälan

Utbildningar

För att din verksamhet ska fungera så effektivt som möjligt är det viktigt att dina färg- och spackelsprutor används på rätt sätt. Därför har vi tagit fram ett antal utbildningar som säkerställer att du och din personal vet exakt vad som gäller för varje maskin, både vad gäller hantering och skötsel. Allt för att du ska kunna planera verksamheten optimalt och undvika onödiga kostnader.

Utbildning i maskinskötsel

Här utbildar vi din personal i hur de bäst sköter om färg- eller spackelsprutan för att den ska hålla länge och gå felfritt.

Utbildning i hantering

Rätt hantering är viktigt för att slutresultatet ska bli bra och för att undvika skador på maskinen. Men det är också viktigt för att din personal ska må bra. Med rätt teknik bli man mindre trött i rygg och axlar, och minimerar risken för kroppsskador.

Utbildning i Fleet Management

Här ger vi dig en kurs i hur vårt digitala Fleet Management-verktyg fungerar, så att du kan få perfekt överblick över allt som rör din maskinpark.

Servicepartner åt AkzoNobel

KMG Maskinservice AB är auktoriserad servicepartner för AkzoNobels bryt- och skakmaskiner från Dromont. Våra servicetekniker har tillsammans med AkzoNobel genomgått utbildningar för att kunna genomföra förebyggande underhållsservice och avhjälpande av akuta reparationer på Dromonts bryt- och skakmaskiner.

Kontakta KMG Maskinservice för mer information och support:

Tel: 042-28 44 00 

E-post: info@kmg.se

Färg

Oavsett om du använder färg- och spackelsprutor eller skak- och brytmaskiner i din verksamhet, så vill vi på KMG Maskinservice att det ska vara enkelt för dig att äga dina maskiner. Vi är auktoriserade reparatörer av Wagners färg- och spackelsprutor och Dromonts skak- och brytmaskiner. Vi erbjuder rikstäckande service med allt från skräddarsydda serviceupplägg, service till fast pris, reparationer och reservdelsförsäljning, till flytt och förvaring, utbildningar och fleet management. Allt för att din maskin och din verksamhet ska gå perfekt. Hör av dig till oss, så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt maskinägande.

Service & rengöring

För att din verksamhet ska fungera som den ska, måste dina färg- och spackelsprutor fungera som de ska. Och för att de ska göra det behöver de tas om hand. Regelbunden service och rengöring gör att större problem och haverier ofta kan förhindras. Det sparar inte bara tid och pengar, utan är dessutom bra ur ett hållbarhetsperspektiv.

Auktoriserade experter

Vi är auktoriserade servicetekniker för just din färg- eller spackelspruta och kan erbjuda skräddarsydda serviceupplägg för just dina behov, oavsett var i landet du har din verksamhet.

Serviceupplägg

Utifrån dina specifika behov skapar vi ett personligt serviceupplägg för dig och din verksamhet. Du godkänner att vi lägger in dina uppgifter i vårt IT-system, så kontaktar vi dig när det är dags för service. Systemet håller koll på varje färg- och spackelspruta i din maskinpark, och justerar serviceintervallet efter hur varje maskin används. Vid hård användning är det tätare intervaller, och vid lättare användning längre mellan servicetillfällena. Detta är inget fast abonnemang, utan vi fakturerar bara när vi faktiskt utför service, och alltid i efterskott. Helt utan bindningstider och dolda avgifter. På varje serviceuppdrag lämnar vi dessutom 3 månaders garanti.

Service till fast pris

Du behöver förstås inte ha ett serviceupplägg för att få service av oss. Vid service till fast pris hör du helt enkelt av dig till oss och berättar vad du behöver hjälp med, så berättar vi vad det kommer att kosta. Det enda som kan tillkomma är priset för eventuella reservdelar. Enkelt och tydligt. Och som alltid fakturerar vi inte förrän jobbet är utfört och lämnar 3 månaders garanti.

Vill du veta mer om våra serviceerbjudanden?

Ring: 08-98 20 20 

Reparation

Har du en färg- eller spackelspruta från Wagner? Bra, för den kan vi allt om. Vi är auktoriserade servicepartners till Wagners märken och eftersom vi har de flesta reservdelarna i vårt eget lager och i våra servicebilar så kan vi snabbt vara på plats för att lösa dina problem. Vi kan även serva färg- och spackelsprutor av andra fabrikat, men till dessa måste vi beställa reservdelar. Hör av dig till oss, så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med din maskin.

Resande servicetekniker

Vi har egna resande servicetekniker baserade i Stockholm, Helsingborg, Fagersta och Göteborg, men servar hela landet genom ett nätverk av fristående verksamheter. Allt för att din utrustning och din verksamhet ska fungera felfritt.

Garanti

Vi lämnar alltid 3 månaders garanti på utfört arbete och på de reservdelar vi bytt ut.

Felsökning

Genom att kontrollera vissa saker på din färg- eller spackelspruta innan du felanmäler, kan du ofta lösa problemet själv och undvika onödiga servicekostnader.